BHV cursus Antwerpen logo
Erkend opleider BHV – EHBO
Vanaf 8 deelnemers komen wij bij u langs voor een incompany cursus.

info@bedrijfseerstehulpantwerpen.be

Cursus BHV Bedrijfshulpverlener

Bent u op zoek naar een professionele BHV-cursus om uzelf te kwalificeren als bedrijfshulpverlener?

Onze BHV cursus voor de regio Antwerpen biedt alles wat u nodig hebt om competent en vakbekwaam te worden als eerste schakel in de spoedeisende hulpverleningsketen. 

U leert in één dag hoe u moet alarmeren, de basisvaardigheden om een slachtoffer te helpen, reanimeren, een beginnende brand te blussen en hoe te ontruimen. 

Onze cursus garandeert dat u de benodigde kwaliteiten en vaardigheden beheerst om te functioneren als bedrijfshulpverlener, zoals vastgelegd in het NedCert competentieprofiel.

Schrijf u vandaag nog in voor onze cursus BHV en sta klaar om te handelen in noodsituaties!

belgie
reanimeren

Dit is wat u gaat leren tijdens uw BHV-cursusdag

Beleef een bijzondere dag waarin u een andere wereld binnenstapt, die zomaar ook op uw eigen werkvloer werkelijkheid kan worden

U leert over, en werkt met, de verschillende soorten persoonlijke beschermingsmiddelen die essentieel zijn voor een BHV’er. Dit omvat bijvoorbeeld handschoenen, veiligheidshesje en veiligheidshelm. We benadrukken het belang van het juiste gebruik van deze middelen om uzelf te beschermen tijdens een noodsituatie.

U krijgt training in basis EHBO-technieken, inclusief levensreddende handelingen zoals het behandelen van wonden, het herkennen van symptomen en prioriteiten stellen bij slachtoffers. Daarnaast leer u hoe u een automatische externe defibrillator (AED) gebruikt bij reanimeren.

Hier leert u hoe u verschillende soorten materiaal en verbandmiddelen uit een traumakit kunt gebruiken om ernstige bloedingen te stoppen. Dit omvat onder andere het correct aanleggen van een tourniquet en het gebruik van hemostatisch verband. Deze vaardigheden zijn cruciaal bij het verlenen van eerste hulp bij levensbedreigende bloedingen.

In navolging van Amerika, is door NedCert in 2015 de nationale campagne “Stop de bloeding” gestart om iedereen bewust te maken van het feit dat je een bloeding onmiddellijk moet stelpen omdat je hiermee levens kan redden.
www.stopdebloeding.nl

U leert over brandpreventie en -bestrijdingstechnieken. Dit omvat het begrijpen van verschillende brandklassen, het gebruik van brandblussers zoals water, koolzuursneeuwblussers, schuim-/premixblussers en blusdekens. Het doel is om u vertrouwd te maken met het adequaat en veilig bestrijden van beginnende branden.

Hier leert u hoe u snel en effectief kunt handelen bij ongevallen om verdere schade te beperken. Dit omvat het beoordelen van de situatie, het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen en het verlenen van hulp aan slachtoffers totdat professionele hulp arriveert.

U leert hoe u een snelle en gestructureerde evacuatie kunt uitvoeren in geval van een noodsituatie. Dit omvat het kennen en begrijpen van de evacuatieprocedures, het effectief waarschuwen van anderen en het begeleiden van mensen naar een veilige locatie.

Tijdens deze oefening past u de geleerde evacuatiemethoden toe in een realistische scenario. Dit stelt u in staat om uw reactievaardigheden te testen en zo nodig te verbeteren. 

U leert hoe u effectief kunt communiceren tijdens een noodsituatie. Dit omvat het gebruik van communicatiemiddelen zoals telefoon en portofoons om snel en duidelijk informatie door te geven. Daarnaast wordt besproken hoe en wanneer u de hulpdiensten moet inschakelen en welke informatie essentieel is om door te geven.

BHV herhaling

Deze cursusdag is ook geschikt als herhaling BHV of wanneer u hiervoor bij een andere organisatie de BHV hebt gedaan.

Maak kennis met de professional die u zal begeleiden

Ik ben Bas van Steenbergen, jouw NedCert-gecertificeerde instructeur.

Met mijn ruime ervaring in de spoedeisende hulpverlening als verpleegkundig zorgprofessional, weet ik uit de praktijk hoe belangrijk het is om snel en doeltreffend te handelen in kritieke situaties.

Mijn lessen zijn modern, to-the-point en afgestemd op wat jij écht nodig hebt. Ik maak gebruik van een afwisselende mix van leerstijlen om ervoor te zorgen dat je van begin tot eind met plezier en interesse leert.

Door de groepen bewust klein te houden, kan ik jou de persoonlijke aandacht geven die je verdient.

Ik ga je laten ervaren hoe je bij een incident op jouw werkplek doeltreffend kunt handelen.

Bas van Steenbergen
toepassen blusdeken

Uw certificaat is 2 jaar geldig

Het examen wordt afgenomen door NedCert Certificering volgens ISO 17024. Als u slaagt, ontvangt u het certificaat BHV-Bedrijfshulpverlener. Het certificaat is 2 jaar geldig.

De BHV cursus kan ook in het Engels

Wij geven deze cursusdag ook in het Engels. De cursus heet ERO Emergency Response Officer en is exact gelijk aan de Nederlandse BHV cursus.

Wilt u de cursus in het Nederlands volgen maar het lesboek en examen in het Engels? Dat kan! Geef dit dan aan bij het gedeelte waar u de gegevens van de deelnemers invult.

BHV cursusprijs

De prijs van de BHV training is inclusief een lesboek en gebruik oefenmaterialen, verbandmiddelen, AED’s, blusmiddelen en examengeld.

Maak gebruik van de scholingsfondsen in uw branche. Die dragen vaak bij in de opleidingskosten.

U krijgt gratis updates

Gedurende de geldigheid van het certificaat heeft u toegang tot het cursisten-portal bij NedCert en de beschikking over de meest recente druk van het lesboek.
deurprocedure

Veel gestelde vragen

NedCert is een bekende, internationaal actieve Nederlandse certificeringsinstelling.
Sinds 2004 verstrekt zij certificaten voor vakbekwaamheid op het gebied van preventie, bedrijfshulpverlening en spoedeisende hulpverlening.
Het College van Belanghebbenden van NedCert is verantwoordelijk voor de inhoud van elk certificaat. Dit college bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers (certificaathouders) en opleiders.
Nadat een examenkandidaat slaagt voor het examen, wordt het certificaat afgegeven om te verklaren dat de persoon vakbekwaam is. Dit certificaat geeft vertrouwen dat de persoon effectief en efficiënt kan functioneren op het betreffende vakgebied. De certificaten worden uitgegeven volgens ISO 17024.
Klik hier voor de site van NedCert.

BHV is verplicht voor elke werkgever.

Deze verplichting is te vinden in de 
Europese richtlijn 89/391/EEG
.

Jazeker, ons BHV certificaat is 2 jaar geldig!
Dit betekent dat de bedrijfshulpverlener pas na 2 jaar weer een BHV cursusdag moeten volgen.

Natuurlijk is het goed om de BHV ieder jaar een paar keer te oefenen, zoals een ontruimingsoefening maar dat moet op uw bedrijf gedaan worden. Wel moet u kunnen aantonen dat u bekwame bedrijfshulpverleners heeft en dat kan met een officieel NedCert BHV certificaat.

Het is onder meer afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de risico’s die er in een bedrijf zijn, hoeveel BHV’ers er moeten zijn. Klik hier voor de NedCert online rekentool om, bij benadering, het aantal BHV’ers te berekenen.

De Europese richtlijn 89/391/EEG zegt hierover het volgende.

Artikel 8

Eerste hulp, brandbestrijding, evacuatie van werknemers, ernstig en onmiddellijk gevaar

1. De werkgever moet:

– de nodige, aan de aard en de grootte van de activiteiten van het bedrijf en/of de inrichting aangepaste maatregelen treffen op het gebied van de eerste hulp, de brandbestrijding en de evacuatie van werknemers, daarbij rekening houdend met andere aanwezige personen, en

– de nodige verbindingen onderhouden met diensten van buitenaf, met name op het gebied van eerste hulp, medische noodhulp, reddingswerkzaamheden en brandbestrijding.

2. Ingevolge lid 1 moet de werkgever met name voor de eerste hulp, de brandbestrijding en de evacuatie van werknemers, werknemers aanwijzen die belast zijn met het in de praktijk brengen van deze maatregelen.

Deze werknemers moeten een opleiding krijgen, talrijk genoeg zijn en over geschikt materiaal beschikken, rekening houdend met de grootte en/of de specifieke risico’s van het bedrijf en/of de inrichting.

schuimblussers

Lees de reviews en ervaringen van medecursisten

Steve Temmerman
Steve Temmerman
Maatschap de praktijk voor osteopathie de bakker
Lees verder
Milan heeft duidelijk veel praktijkervaring, goeie uitleg en begeleiding, corrigeert goed waar nodig.
Ari Krooswijk
Ari Krooswijk
Grand Cafe de Graanbeurs
Lees verder
Fijn om door deze leerzame cursus bij te kunnen dragen aan de veiligheid op de werkvloer Leuke cursus!
Yentel Wellens
Yentel Wellens
ATAB NV
Lees verder
Aangename persoon die de cursus gaf. Heel interessant aangezien hij zelf brandweer is.
Karlijn Nieuwets
Karlijn Nieuwets
Grand Cafe de Graanbeurs
Lees verder
Erg duidelijke info van de trainer, tevens absoluut niet saai.
Marco Henderickx
Marco Henderickx
Fox Autowas BV
Lees verder
Topdag. Duidelijke uitleg. Leuke en leerzame cursus/dag.
Simone Mortier
Simone Mortier
Happ’ijs
Lees verder
Ik volgde de cursus bij Milan Van Gaever. Hij heeft me specifieke uitleg gegeven die direct toepasbaar is bij mijn bedrijf. Hij presenteerde met herkenbare voorbeelden en nam de tijd om alle vragen te beantwoorden. Ik heb erg veel geleerd van deze dag en ben ontzettend tevreden!